0

Privatumo politika

UAB „Natura medica“ interneto svetainės privatumo politika

Interneto svetainės www.naturamedica.lt (toliau – Svetainė) valdytojas yra UAB „Natura medica“ (toliau – Bendrovė). Šioje privatumo politikoje paaiškinama kaip yra tvarkomi Svetainės lankytojų asmens duomenys. Nepriklausomai nuo Svetainės lankytojų naudojamų įrenginių, ši privatumo politika taikoma kiekvieną kartą apsilankius Svetainėje.

Informacija apie duomenų valdytoja:
Juridinio asmens pavadinimas: UAB „Natura medica“
Buveinės adresas: S. Banaičio g. 21, Kaunas
Juridinio asmens kodas: 303496405

Svetainės lankytojų asmens duomenų tvarkymas
Išskyrus atvejus nurodytus atskiruose skyriuose, Svetainės lankytojų asmens duomenys bus tvarkomi 2016-04-27 pagal Europos Parlamento ir Tarybos Reglamentą (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis (toliau – Reglamentas) 6 str. 1 d. (b) siekiant suteikti Svetainės lankytojams Svetainės funkcijas.

Internetinė parduotuvė
Svetainės lankytojai gali užsisakyti UAB „Natura medica“ siūlomus produktus. Į virtualų krepšelį įsidėjus pageidautinus produktus, iš Svetainės lankytojų sutarties sudarymo bei produkto pristatymo tikslu bus renkami ir tvarkomi šie asmens duomenys:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Gyvenamoji vieta;
  • Pašto kodas;
  • Kontaktinė informacija (telefono numeris bei el. pašto adresas);
  • Galimi kiti asmens duomenys, kurie bus nurodyta pastabų laukelyje.

Naujienlaiškio užsisakymas
Svetainė lankytojams suteikia funkciją užsisakyti Bendrovės naujienlaiškį. Lankytojų el. pašto adresai, į kuriuos bus siunčiamos su UAB „Natura medica“ susijusios naujienos bei pasiūlymai, tvarkomi Reglamento 6 str. 1d. (a) pagrindu.

Sutikimą gauti naujienlaiškį Svetainės lankytojai gali atšaukti bet kuriuo metu paspaudę specialiai tam skirtą nuorodą pačiame naujienlaiškyje.

Susisiekimo formų naudojimas
Su Bendrove Svetainės lankytojai gali susiekti per Svetainę, pateikiant vardą, el. pašto adresą ir/arba telefono numerį. Per susisiekimo formą pateiktą Svetainės lankytojų informaciją, Bendrovė tvarko turėdama teisėtą interesą atsakyti į konkrečią pateiktą užklausą (Reglamento 6 str. 1 d. (f)).

Išorinės Svetainėje teikiamos paslaugos/turinys
Svetainėje naudojamos trečiųjų šalių teikiamos paslaugos/turinys. Naudojantis tokių šalių teikiamomis paslaugomis/turiniu, keičiamasi duomenimis tarp Svetainės lankytojų ir atitinkamo teikėjo. Atitinkami paslaugų/turinio teikėjai Svetainės lankytojų duomenis taip pat gali tvarkyti savo nuožiūra pasirinktais papildomais tikslais. Bendrovė nekontroliuoja tokių paslaugų/turinio teikėjų tvarkomų duomenų, todėl negali tiksliai pateikti su tokių duomenų tvarkymu susijusios apimties.

Norint sužinoti daugiau apie asmens duomenų tvarkymo tikslą bei apimtį, Svetainės lankytojams informacijos reikėtų ieškoti teikėjų privatumo politikose.

Į trečiųjų šalių interneto svetaines lankytojus nukreips, pavyzdžiui, tokie Svetainėje pateikti įrankiai:

  • „Twitter“ mygtukas
  • „Facebook“ mygtukas
  • „Instagram“ mygtukas
  • „Linkedin“ mygtukas
  • „YouTube“ mygtukas
  • „Google maps“ mygtukas

Svetainės lankytojų asmens duomenų perdavimas
UAB „Natura medica“ gali perduoti Svetainės lankytojų duomenis:

  • Bankams ir/arba atsiskaitymo paslaugas vykdomoms įmonėms;
  • Teisėsaugos institucijoms;
  • Kitiems subjektams, siekiant apsaugoti Bendrovės teisėtus interesus arba to reikalauja įstatymai.

Asmens duomenų perdavimas už EEE ribų
Tam tikra Svetainės lankytojų asmens duomenų dalis gali būti perduodama už Europos ekonominės erdvės ribų esančioms šalims, kuriose taikomi duomenų apsaugos standartai gali būti mažesnio lygio nei Europos Sąjungos šalyse. UAB „Natura medica“ imsis vienos iš šių saugumo priemonių:

  • Su duomenų gavėju pasirašoma sutartis būtų paremta Europos Komisijos patvirtintomis Standartinėmis sutarčių sąlygomis;
  • Privacy Shield“ (sertifikavimo mechanizmas JAV įsikūrusiems duomenų valdytojams) ar galimi tarptautiniai susitarimai su kitomis valstybėmis;
  • Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos išduotas leidimas;
  • Duomenų gavėjas būtų įsikūręs šalyje, kuri būti pripažinta Europos Komisijos, kaip taikanti adekvačius duomenų apsaugos standartus arba
  • Bendrovė pasinaudos Reglamento 49 str. suteiktomis išimtimis.

Svetainės lankytojų turimos teisės
Svetainės lankytojai turi šias, susijusias su duomenų apsauga, teises:

  • Teisė žinoti. Žinoti apie savo duomenų tvarkymą;
  • Teisė susipažinti. Susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
  • Teisė ištaisyti. Reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti neišsamius asmens duomenis;
  • Teisė „būti pamirštam“. Sunaikinti savo duomenis;
  • Teisė apriboti. Reikalauti, kad Bendrovė apribotų asmens duomenų tvarkymą esant vienai iš teisėtų priežasčių;
  • Teisė perkelti. Perkleti Bendrovei pateiktus duomenis;
  • Teisė nesutikti. Bet kuriuo metu nesutikti su savo asmens duomenų tvarkymu, kai toks tvarkymas vykdomas viešo intereso labui arba tvarkyti duomenis būtina siekiant teisėtų Bendrovės arba trečiosios šalies interesų, taip pat teisė nesutikti, kad duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslų, įskaitant profiliavimą;
  • Pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Asmens duomenų saugojimo laikotarpis
UAB „Natura medica“ asmens duomenis saugo toliau nurodytą laikotarpį:

  • Log (IT sistemų įrašų) duomenys – iki 6 mėn.
  • Duomenys susiję su analitika – netrukus po gavimo šie duomenys yra anonimizuojami. Analitikos duomenys renkami automatiškai lankantis Svetainėje.
  • Asmens duomenys naudojami rinkodarai – 1 metai. Kiekvienais metais sutikimai dėl tiesioginės rinkodaros bus atnaujinami.
  • Asmens duomenys naudojami prekių apmokėjimui – 10 metų.

Slapukai ir Svetainės analizė
Slapukai – tai maži failai, išsaugomi Svetainės lankytojų naršyklėje ir/arba galiniame įrenginyje. Jie saugo informaciją, pavyzdžiui, susijusią su pageidaujama kalba ar svetainės nustatymais. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių.

Bendrovė naudoja funkcinius slapukus, be kurių Svetainė nebūtų tokia funkcionali bei statistinius, analitinius ir rinkodarinius slapukus. Pastarieji bus naudojami tik gavus išankstinį Svetainės lankytojų sutikimą (Reglamento 6 str. 1 d. (a)). Svetainės sukonfoguruota taip, jog Svetainės lankytojai galėtų pasirinkti, su kurių slapukų naudojimu sutinka, o kurių nepageidauja.

Daugiau informacijos apie slapukus adresu: http://www.allaboutcookies.org

Bendrovės Svetainėje yra leidžiama tam tikroms trečiosioms šalims nustatyti ir pasiekti slapukus Svetainės lankytojų kompiuteryje. Pavyzdžiui, savo internetiniame puslapyje naudojame „Google Analytics“ paslaugą, teikiamą „Google Inc.“. Ši paslauga analizuos, kaip naudojamasi Bendrovės internetiniu puslapiu bei rinks informaciją, susijusią su Svetainės lankytojų lankomais tinklalapiais, naršyklės tipu, kalbos nuostatomis, naudojama operacine sistema ir kt. Bendrovė anonimine forma gaus atitinkamus rezultatus. Svetainės lankytojų asmens duomenys nebus susieti su jū IP adresu, kadangi Bendrovė yra aktyvavusi „Google“ suteikiančią IP anonimiškumo funkciją. Tokiu atveju, slapukų naudojimui taikomos trečiųjų šalių privatumo taisyklės. Be „Google Analytics“, Bendrovė naudoja „Google“ teikiamą „DoubleClick“ paslaugą, kuri naudojama siekiant individualizuoti reklamas Svetainėms lankytojams pagal jų interesus. Tuo pačiu tai leidžia Bendrovei sumažinti tų pačių Svetainės lankytojams rodomų reklamų kiekį. „Google“ rinks informaciją, susijusią su Jūsų lankomais tinklalapiais, naršyklės tipu, kalbos nuostatomis, naudojama operacine sistema ir kt.

Daugiau informacijos galite rasti „Google Analytics“ paslaugų teikimo sąlygose ir „Google“ teikiamų reklamų paslaugų privatumo sąlygose.

Slapukai   Kokiu tikslu naudojami? Kiek laiko saugomi?

_ga
_gat
_utma
_utmb
_utmc
_utmz
DV
HSID
SAPISID
SIDCC
SSID
UULE

Slapukai naudojami informacijos rinkimui apie vartotojų aktyvumą,vedant lankomumo apskaitą per „Google Analytics“. Nuo iki uždarymo iki 2 metų

PHPSESSID
_gid

Slapukai naudojami atėjusiems vartotojams identifikuoti Nuo iki uždarymo iki 1 dienos

1P_JAR
AID
ANID
APISID
DSID
IDE
NID
SID
S_adsense3-ui
_gcl_au

Slapukai naudojami „Google Adsense“ skelbimų suasmeninimui, remiantis vartotojo naršymo patirtimi ir ją analizuojant. Nuo iki uždarymo iki 1 menėsio

_fbp
act
c_userdatr
fr
m_pixel_ratio
presence
sb
spin

Slapukai naudojami „Facebook“ skelbimų suasmeninimui, remiantis vartotojo naršymo patirtimi ir ją analizuojant. Taip pat sklandžiam darbui su įvairiais Facebook įskiepiais. Nuo iki uždarymo iki 2 metų

OGPC

Slapukas naudojamas „Youtube“ įterptų vaizdo įrašų puslapyje statistikai. Iki uždarymo

_atuvc
_atuvs
bkdc
bku
loc
mus
na_id
ouid
ssc
uid
uvc
wd
xs

Slapukai naudojami darbui su  trečiųjų šalių įskiepiu „AddThis“, kuris skirtas turinio dalinimuisi socialiniuose tinkluose.  Nuo iki uždarymo iki 1 metų ir 10 mėn.

_hjIncludedInSample

Slapukas naudojamas vartotojo stebesėnai ir pusapio karščiausiš vietų analizavimui, remiantis trečiųjų šalių  „HotJar“ įskiepiu. Iki uždarymo

_icl_current_language

Slapukas naudojamas puslapio kalbai nustatyti, kuri yra parenkama pačio vartotojo. Iki 1 dienos

woocommerce_items_in_cart
wp_woocommerce_session_*

Slapukai naudojami saugant informaciją apie vartotojo krepšelį ir daroma užsakymą Nuo iki uždarymo iki 2 dienų

 

Kontaktinė informacija
Jeigu turite klausimų, susijusių su šios svetainės pagalba tvarkomais Jūsų asmens duomenimis, susisiekite su Bendrove žemiau nurodytais būdais:

Juridinio asmens pavadinimas: UAB „Natura medica“
Buveinės adresas: S. Banaičio g. 21, Kaunas
Juridinio asmens kodas: 303496405
Telefono numeris: +370 601 140 58
El. Pašto adresas: info@naturamedica.lt

Atnaujinus Svetainės privatumo politiką, Svetainės lankytojus apie tai informuosime, paskelbdami informaciją šioje Svetainėje. Jeigu po tokio pranešimo paskelbimo Svetainės lankytojai toliau naudosis Bendrovės teikiamomis paslaugomis, laikysime, kad Svetainės lankytojai yra informuoti su pakeitimais bei jiems neprieštarauja.